ניו בורן סובל כשעושה גזים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/08/2019 | 05:36 | מאת: נוי

היי, התינוק שלי בן ארבעה שבועות. החל מגיל שבוע וחצי בערך שמנו לב כי הוא הוא התחיל לסבול בעת ניסיון לעשות קקי / פלוצים. זה קורה גם בשינה, כל הגוף שלו נהיה מתוח, הוא מכה באגרופים, מעוות את הגוף, עושה המון קולות ומתאמץ מאוד עד כדי בכי. בשינה זה נראה כאילו קורה מתוך שינה, בעיניים עצומות, עד שמתעורר מכך בבכי. אנחנו מנסים לעזור לו עם עיסויי בטן וכד' ואני חושבת שזה עוזר אבל לא מספיק... מבחינת כמות, בהתחלה הוא היה עושה קקי איזה 7 פעמים ביום. מקבל ביוגאיה כמעט שבועיים ומאז ירדה כמות היציאות לכ3-4 ביום (זה התחיל לפני הביוגאיה, זו הסיבה שהתחלנו איתה). לפעמים גם עושה יציאה פתאום ללא מאמץ... האם אלו גזים? איך אפשר לעזור לו? אני חוששת שזה פוגע לו באיכות השינה (בהחלט פוגע גם לנו)...

06/08/2019 | 05:38 | מאת: נוי

לא ציינתי, הוא יונק בלבד...

שלום התינוק שלכם מתנהג כך בזמן יציאה כי הוא לומד מה צריך לעשות כדי לשחרר את הקקי. הרופאים סבורים כי כשהוא בוכה ומתכווץ הוא מנסה לשחרר יציאה עם סוגר סגור. בהדרגה הוא הוא לומד שיש להרפות את הסוגר של פי הטבעת כדי שתהיה יציאה, ואכן בחלק מהיציאות הוא כבר עושה את זה נכון. בדרך כלל זה עובר עד גיל 3 חודשים.

06/09/2019 | 16:59 | מאת: נוי

תודה על המענה, יש לי כמה שאלות המשך: 1. האם הגיוני שההתנהגות הזו מודגמת כמעט כל הלילה, נראה שמתוך שינה? הוא מתעורר בסופו של דבר כשלא מצליח להפסיק להתפתל לרגע, לעיתים מתחיל ממש לבכות, אבל ברגע שפוקח עיניים הוא מפסיק להתפתל ונראה שנרגע, ואכן בעזרתנו (קיפולי רגליים) ישחרר פלוצים ובד"כ גם קקי, מיד כשקם. 2. האם הגיוני שקורה רק בשינה? 3. האם זה קשור לתופעת הגזים או משהו נפרד? 4. האם הגיוני שסובל ככה גם כשצריך להפליץ? כי למשל גם בשינות צהריים זה קורה לו, וכשמנסים לעזור לו רק משחרר קצת פוקים. 5. האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעזור לו? האם כדאי לפנות לרופא? תודה רבה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער