המלצה על טיפול רגשי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/09/2018 | 14:21 | מאת: נתי

ראשית תודה רבה על המענה הזריז. העניין עם הילדה (בת 2.5) בנוסף לפחד מעשיית צרכים (כאב) היא ילדה מאוד הסטניסטית וכנראה שמעה בגן כל מני תגובות לא ראויות מצד הצוות (מסריח מגעיל וכו') שגרמו לה ממש לרתיעה מכך... אני לא יודעת אם זה המקום לשאול לגבי המלצה לטיפול רגשי באזור המרכז - פניתי למספר מטפלות שענו בכנות שאין להן נסיון עם התחום הזה . האם תוכלי להמליץ לי על מקום ? פיסיכולוג ילדים באזור מרכז עם נסיון בתחום ? תודה רבה מראש

לא מומלץ טיפול ריגשי במצב הזה לילדה בת שנתיים וחצי. צריך פשוט להרגיע אותה לחבק אותה בכל פעם שרואים שנלחצת לקראת יציאה , ולהיות איתה בשירותים (אם היא מסכימה לשבת על האסלה).לדבר עם הגננות לא ליד הילדה ולשמוע גם מהן מה קורה בגן ואיך הן משתתפות ועוזרות בתהליך הגמילה. אתם צריכים להיות רגועים ולהתאזר בסבלנות.השיפור יחול בהדרגה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער