עצירות אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

31/01/2018 | 16:34 | מאת: ריטה

שלום דר צנגן, יש לי תינוקת בת חודשיים, נולדה בלידה ואגינלית תקינה והריון תקין. ממש שנייה לאחר שנולדה עשתה את המקוניום הראשון שלה, בימים הראשון שילבתי בין הנקה לנוטרילון, לאחר מכן עסרתי לנוטרילון בלבד, עד גיל שבועיים הכל היה תקין, מס יציאות ביום והכל בסדר. החל מהשבוע השני לחייה, התחילה עצירות, בכי נורא נשמע מהעריסה , לאחר שהורדתי את הטיטול ראיתי שממש אבני צואה תקועים לה בפי הטבעת ואינם יכולים לצאת. רצנו לרופא הילדים שלנו, הוא המחה אותנו לשים לה חוקן מיקרולט אחד בערב ואחד בבוקר, זה פתר את הבעיה באופן נקודתי, לאחר מכן העצירות חזרה , ניסינו שמן פארפין, מיקרולט ונרות גליצרין, ועד היום (בת חודשיים) אנחנו עם הבעיה הזו, ביקרנו אצל כירורג שביצע גם צילום בטן שבו נראה הכל תקין, לולאות לא מורחבות, רק שרשום ״ניע מוחלש״, אנוס תקין ובטן רכה. ביקרנו גם אצל גסטרואנטורולגית שגם עשתה בדיקה אנאלית ואמרה שמדובר בפי טבעת תקין לחלוטין, ברגע שהכניסע אצבע יצאה קצת צואה ואמרה שמדובר בצואה תקינה, רק אוסיף שגם הכירורג וגם הגסטרו שללו שמדובר בהירשפרונג לאור הסיפור (מקוניום שיצא בזמן ושבועיים של יציאות תקינות לחלוטין), הגסטרו המליצה על החלפת הנוטרילון לנוטרילון פפטי גוניור, הוספת ביו גאיה וסיסי אחד שמן קנולה לבקבוק, כל אלו לא עזרו, הכירורג אמרה שלדעתו הבעיה למטה ולכן שמן ופרוביוטיקה לא יועילו והנחה לשים לה כל יום רבע נר גליצרין, אני משתדלת לשים לה יום כן ויום לא. הילדה מאוד סובלת, היא מתאמצת כל ארוחה להוצאת צואה ופשוט לא יוצא לה, כתוצאה כאבי בטן והמון בכי. אנחנו משתדלים לעזור לה ומורידים את הטיטולים ומחזיקה בתנוחה כריעה עם ברכיים כפופות לכיוון הבטן, מהצד נראה שהיא לוחצת ומתאמצת אך לא מרפה אלא להיפך מכווצת את פי הטבעת ולא מצליחה לשחרר את הצואה, הצואה לא יוצאת בזמן ולכן מתייבשת והופכת לקשה. אציין שהעצירות לא התחילה מהרגע שעברנו לפורמולה בלבד. אני אובדת עצות, המלצתך בבקשה. המון תודה מראש.

31/01/2018 | 16:37 | מאת: ריטה

רק אוסיף שניסינו גם אבילק וזה לא עזר, ולכן הכירורג בטוח שהבעיה היא לא מלמעלה. לאחר שהצואה הקשה יוצאת מגיעה צואה נורמאלית לחלוטין

31/01/2018 | 18:31 | מאת: ריטה

סליחה על מיליון התוספות, אוסיף שאם היא לא מקבלת נר , היא לא מצליחה לעשות וכשמצליחה הצואה יוצאת קשה ויבשה, לפעמים מלווה בדם טרי ובצרחות:(

זה לא יהיה נכון לתת יעוץ מבלי לבדוק את התינוקת. לצורך יעוץ אני מציעה שתתאמו ביקור אצלי במרפאה גסטרו ילדים בוולפסון.בכל מקרה עד אז אני ממליצה לתת טיפול בסירופ אבילק 3 מיליליטר פעמיים ביום. טלפון מזכירה 03-5208388

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער