שלשולים ועצירות אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/07/2016 | 12:58 | מאת: מיטל

שלום. הילד שלי כמעט בן 4. בחצי השנה האחרונה סובל משלשולים פעם בשבועיים-שלוש, ללא קשר לצריכת מוצרי חלב. בדיקות דם ותרבית צואה תקינות. בשבעה ימים אחרונים סובל מעצירות (לפני כן אף פעם לא היה לו). (שלשולים זא יציאה של נוזל עם תוכן, פעם או פעמיים, ללא יכולת התאפקות). מה זה יכול להיות ומה מומלץ לבדוק? התור לגסטרו בעוד כחודש וחצי

למיטב הבנתי מדובר בעצירות עם גושים של צואה ברקטום ונזילות מסביב של צואה נוזלית , העצירות קרוב לוודאי יותר ממושכת מכפי שאת מעריכה. אני ממליצה לפנות לרופא הילדים המטפל כדי שיתרשם מתאור יותר מפורט של התסמינים ובבדיקה גופנית אם אכן זה כך. במקרה זה צריך לטפל במרככי צואה וצריך להושיב את הילד בשירותים 3 פעמים ביום לצורך פעולת מעיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער