עצירות ביונקת בת 4 שבועות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/09/2010 | 14:11 | מאת: דיקלה

שלום ביתי כיום בת 7 שבועות : לפני כ3 שבועות הפסיקה לתת צואה ונותנת רק ע"י חוקן או נר- יש לה הרבה גזים (מאוד מסריחים) תרופת לבלוק לא עוזרת- הבטן של הילדה לא תפוחה-רכה וביציאות שיוצאות ע"י החוקנים הן רכות וצהובות ואין לה "אבנים" בצואה- הילדה כאמור רק יונקת.(היה מקוניום לאחר הלידה)- מה זה יכול להיות???

ימים ללא יציאה-גם שבוע שבועיים ואפילו יותר זו תופעה מוכרת בתינוקות יונקים.אינה מדאיגה ואינה סימן למחלה אם התינוק אוכל רגיל מתנהג רגיל בטן לא תופחת ואין הקאה.במקרה כזה צריך להכיר את התופעה ולהתאזר בסלנות.אין צורך לעשות גירוי ליציאה לא על ידי מדחום ולא על ידי נר גליצרין.תפסיקו את הגירויים ותנו לה לחזור ליציאה ספונטאנית גם זה יהיה אחרי שבוע-שבועיים תוך כדי קשר עם רופא מטפל.אם תמשיכו לגרות יציאה על ידי נר גליצרין זה משבש את הלמידה שלה לעשות יציאה באופן טיבעי כאשר חשה צורך ליציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער