עצירות מלווה בכאב לבת שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/05/2010 | 21:21 | מאת: מיה

ביתי בת שנה וסובלת מעצירות מכאיבה- התזונה שלה כוללת בעיקר מטרנה כי היא מסרבת לאכול. אולם בכל יום אנחנו מצליחים לתת לה מנה של פרות טחונים. בשבוע האחרון היא הצליחה לבצע שתי יציאות בלבד לאחר כאב ובכי. בהמלצת הרופאה שלה אנחנו נותנים לה כבר 5 ימים חצי כפית פגלקס ביום אבל אין לה יציאות קלות. האם ישנם מאכלים שניתן לתת לה על מנת להקל עליה? מי שזיפים? יוגורט? וכד'.

הטיפול ביציאות הקשות וכואבות של ביתך צריך להיות קודם כל ריכוך היציאה על ידי תכשיר תרופתי .אני ממליצה לתת לה במקום פגלקס 2 כפיות נורמלקס בתוך 100 מל משקה או מטרנה פעם ביום.זה ירכך את היציאה יפסיק את הכאב והסבל.במקביל אך לא במקום נורמלקס אפשר לתת פעם ביום מיץ תפוחים או מיץ שזיפים בתנאי שהיא אוהבת ושותה ברצון.את הנורמלקס לתת מספר שבועות וחשוב לא להפסיק מוקדם מדי כי העצירות תחזור.אם היציאות הופכות רכות מדי אפשר לרדת לכפית אחת ביום. אני מבינה שיש גם בעית אכילה וסרוב לאכול.בכל מקרה לא להכריח לאכול את מנת הפירות ואפשר לפנות למרפאה להפרעות אכילה כדי לקבל הדרכה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער