איך אדע לזהות עצירות אצל תינוק בן חודשיים?!

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/12/2015 | 22:48 | מאת: אסתר

שלום, בני בן חודשיים, יונק. לאחרונה הוא לא עושה יציאה כל יום אלא לערך כל 3, 4 ימים במהלך הימים שהוא לא יוצא, יש לו גזים עם ריח כמו של אדם מבוגר ומידי פעם בוכה מגזים. הצואה שיוצאת, בצבע חרדל סמיך. איך אדע לזהות האם לבני יש עצירות או שזה נורמלי?

התיאור שלך מתאים למצב נורמלי של תינוק יונק .לתינוקות יונקים יש טווח גדול של תדירות שיגרת פעולות מעיים שהיא תקינה: תינוקות שעושים פעולת מעיים בזמן או אחרי כל ארוחה ותינוקות שעושים פעולת מעיים פעם ב7-10 ימים. כל זמן שהיציאות רכות מאד זה בסדר. אם היציאות הופכות גולות קשות זו עצירות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער