עצירות תינוק

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/07/2015 | 09:42 | מאת: קטן

שלום. הקטן שלי בן שבועיים סובל מריפלוקס כרגע ניזון מסימלאק ספילט אפ ריליף. האוכל גורם לו לעצירות. בתחילה מוציא קקי קשה חום כמו אבן ולטחר מכן שעוזרים לו עם הרגליים מוציא את השאר רך בצבע חרדל. סובל מאוד ביציאה ובוכה המון . רציתי לדעת כיצד ניתן להקל? האם ניתן להוסיף כפית שמן זית לפורמולה או לחילופין לתת כמה טיפות מים בין הארוחות. או אולי כמה זרעי עגבנייה. תודה רבה

לתינוק בן שבועיים לא נותנים מזון אחר מלבד חלב אם או תמל.לא שמן זית ולא עגבניה. אם המזון הזה עושה עצירות אפשר להחליף אותו. אם הרפלוקס מאד משמעותי-להחליף בפורמולה אחרת AR, אך יתכן שגם זה יגרום עצירות. אם התסמינים של רפלוקס לא קשים אפשר לתת פורמולה רגילה ולהחזיק את התינוק במצב אנכי במשך חצי שעה אחרי ארוחה.אפשר להוסיף מעט קורנפלור-כפית או שתיים רגילות ל100 מל תמל.

24/07/2015 | 10:03 | מאת: קטן

הפסקנו עם התחליף לריפלוקס וכעת אנחנו עם סימילאק רגיל מאז לא מקיא והיציאות לא קשות שמתי לב אבל שהיציאות משחתיות בצבע ירוק האם זה תקין? זכור לי שבגיל חודש הצואה צריכה להיות חרדל גרגירים ויותר נוזלית...

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער