עצירות אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/06/2015 | 23:39 | מאת: שרון

מעוניינת להתייעץ בנוגע לתינוקת בת חודשיים הסובלת מעצירות מזה כשבוע. עד עכשיו ניזונה בעיקר מסימילאק ג'נטל ומעט חלב שאוב, בערך בזמן שהופיעה העצירות עברה לסימילאק בלבד. לאחר 3 ימי עצירות, ולאחר מסאז' בבטן עשתה מעט קקי (קשה) ומאז העצירות ממשיכה. היא בוכה הרבה בזמן האוכל, דבר שלא היה קיים קודם. אחות קופת חולים יעצה לתת לה מיץ עגבניה סחוטה וכפית שמן ביום. האם זהו הפתרון? מה לעשות אם העצירות ממשיכה ולא נפתרת?

כאשר לתינוקת בת חודשיים יש עצירות הטיפול הראשוני הוא החלפת תמ"ל. עגבניה ושמן זית אינם משפרים יציאות ולתינוקות בגיל חודשיים לא מומלץ לתת מזון אחר פרט למזון תינוקות. איני יודעת מה הסיבה שבחרת לתת סימילאק ג'נטל אך הוא אינו מזון מתאים. נסי סימילאק אדבנס פלוס או נוטרילון קומפורט. בכל מקרה אם העצירות ממשיכה ,הבטן תפוחה, אוכלת פחות או מקיאה פני גם לבדיקת רופא.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער