הגדלת כיסוי בביטוח סיעודי

דיון מתוך פורום  ביטוח משלים - כללית מושלם, מכבי זהב ועוד

15/05/2011 | 19:05 | מאת: גליה

שלום. אני מבוטחת בביטוח סיעודי באופן קבוצתי במקום עבודתי . לאחרונה החלטתי להרחיב את היחידות בהן אני מכוסה והתבקשתי למלא הצהרת בריאות . חברת הביטוח הסכימה להגדיל לי את הכסויים כל זמן שאני בביטוח הקבוצתי אבל כשאעבור לביטוח הפרטי כשאעזוב את העבודה אצטרך להוסיף תשלום של 50% בגלל בעיה רפואית קיימת . שאלתי היא : האם לחברת הביטוח מותר להגדיל את הפרמיה על בעיה רפואית קיימת שלא הוחרגה בביטוח הקבוצתי ובמיוחד שהם ידעו על כך כשמדובר על אותה תוכנית כפי שהייתי מבוטח בקבוצתי ? הטענה של חברת הביטוח היא שבאישור התנאים הראשוני לא ניתנה התייחסות חיתומית לבעיה הרפואית והיא ניתנה ברגע שביקשתי הגדלה בגלל ההצהרת הבריאות שלא הייתה שונה מההצהרה הראשונה לפני בקשתי להגדלת הכסויים . תודה

לחברת הביטוח מותר לבקש הצהרת בריאות במקרה של הגדלת סכום הביטוח ולקבוע את תנאי הקבלה גם אם מדובר בביטוח קבוצתי - אלא אם תנאי ההסכם של הביטוח הקבוצתי אומרים אחרת!

מנהל פורום ביטוח משלים - כללית מושלם, מכבי זהב ועוד