מה קורה אחרי ניתוח להסרת בלוטת הערמונית?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/05/2010 | 11:48 | מאת: רמי

האם חוזרים לתת שתן בקלות? האם יש טיפול המשך לניתוח? מה רצוי לעשות לאחר הניתוח? האם צריך לקחת תרופות כלשהם בהמשך? האם קופות החולים נותנות תקופת שיקום? הגיל שלי 88.

04/05/2010 | 12:53 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום רב, התוצאה המצופה מניתוח כריתת ערמונית היא שכחודש אחרי הניתוח לא תהיה לך כל הפרעה בהתרוקנות- כלומר זרם שתן טוב, חזק, לא מקוטע, עם הרגשה של התרוקנות מלאה. אם יש תופעות של תדירות ודחיפות בהטלת השתן, קימה בלילה, הן אמורות לחלוף תוך 3 חודשים. מיד אחרי הניתוח רצוי לנוח לפחות 5 ימים ללא מאמצים. צפוי שבעת צאיה ולחץ ליציאה יכול להופיע דימום בשתן- זה לא צריך להדאיג אותך. רצוי ליטול אנטיביוטיקה עד 5 ימים לאחר הניתוח. בד"כ מקבלים שבועיים ימי מנוחה. למיטב ידיעתי קופות החוים לא נותנות תקופת שיקום אבל יש מקום לבדוק זאת בהתאם לקופה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת