ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2010 | 11:41 | מאת: דודו

בבדיקת US כליות ודרכי שתן נתגלתה ערמונית מוגדלת 44 גרם,במרקם לא הומוגני,עם בליטה לתוך כיס השתן,שארית שתן לאחר 2 התרוקנויות:68 סמ"ק. מה זה אומר והאם יש מקום לדאגה? או שיש טיפול להקטין את הערמונית אודה לך על התשובות

22/04/2010 | 06:05 | מאת: אילן

שלום דודו, תשובת אולטראסאונד היא חלק מתמונה קלינית כללית ומאד קשה לעשות הרעכה כלשהי לגבי מצבך הקליני עם המידע הזה. מה שאומרת תמונת האולטראסאונד היא שיש לך ערמונית מעט מוגדלת (יתכן ואתה בגיל שגודל הערמונית מתאים ואין מדובר בכל מקרה בהגדלה משמעותית) ושלאחר הטלת שתן נותרת כמות קטנה של שתן בשלפוחית - שאינה משמעותית מבחינה קלינית. לא אוכל לאמר הרבה יותר מזה- זה כמו שתספר לי שצילמו את המנוע שלך ברכב והתמונה מראה שיש מנוע ורדיאטור וכד'. בלי לדעת למה בכלל צילמו את המנוע ומה הבעיה ברכב- לא ניתן לאמר מעבר לכך. אשמח לקבל פרטים נוספים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת