אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/06/2015 | 00:08 | מאת: צ מ

לשירה שלום:בן כמעט 60 וביצעתי את הus הנזכר לעיל.הינני סובל מהגדלה שפירה של הערמונית ומטופל בקסטרל 10 מילגרם פלוס פרמיקסון.הייתי רוצה שתתני את דעתך לגביי התוצאות! כליה ימנית-בגודל תקין ספק אבן זעירה בגביע עליון גודש קל באגן הכליה. כליה שמאלית-בגודל תקין ספק אבן זעירה בגביע עליון הרחבה קלה של אגן הכליה. שלפוחית-במילוי לא גדוש,ללא ממצא גס. ערמונית בגודל:4 כפול 5.4 סמ. שארית שתן-לאחר התרוקנות-10 סמק. סיכום:דרושה בקורת סונר ללא שתיה לפני הבדיקה.מה זה? הייתי רוצה שתתיחסי לשלפוחית,ערמונית בגודל+שארית שתן. האם זה מדאיג גודש קל באגן הכליה הרחבה קלה של אגן הכליה.האם כל זה מדאיג? בתודה:המצפה לתשובה מהירה.

שלום לך, בבדקיה שציינת נראה שיש גודש בכליות ככל הנראה בשל שתיה מרובה לבדיקה. לכן ביקשו ממך לחזור על הבדיקה ללא שתיה. בד"כ אין לזה משמעות אם אין לך כאבים. ערמונית בגודל סביר לגילך והשארית קטנה וחסרת משמעות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת