בדיקת אולטרה סאונד של הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/12/2012 | 23:34 | מאת: כידון

באילו מקרים יישלח מטופל לבדיקת אולטרה סאונד טראנס רקטאלית במקום בדיקת אולטרה סאונד רגילה ?

שלום רב, בדיקת סונר של הערמונית מבוצעת לרוב לצורך ביצוע ביופסיות מהערמונית, בחשד למחלה סרטנית.לעיתים לצורך הערכת גודל מדוייקת יותר לפני ניתוח ערמונית גם נתן לבצע סונר זה. יש מקרים בהם גם מנסים לברר האם יש חסימה בשלפוחיות הזרע ואזי גם מומלץ לבצע סונר ערמונית. סונר דרכי שתן רגיל בו נבדקת הערמונית דרך הבטן מאפשרת מידע על גודלה (קצת פחות מדויק מסונר ערמונית) ועל שארית השתן בשלפוחית אך לא נותנת מידע לגבי מחלות ספציפיות בערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת