במה ממלאים את הערמונית הריקה בסוף הניתוח

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/12/2012 | 21:32 | מאת: דן מכיל

בניתוח ערמונית סגור מאדים או מנדפים את רקמות הערמונית ללא חתך בדופן הבטן. בתום הניתוח נשארת הערמונית ריקה כבלון אוויר שיתמוטט וייסגר בלחץ הסביבה תוך זמן קצר. במה ממלא המנתח את הערמונית הריקה כדי למנוע זאת?

דן שלום רב, בנתוח הערמונית, בין אם בגישה פתוחה או דרך השופכה, בחתוך או אידוי, למעשה מוצאים את חלקה של הערמונית המפריע למעבר השתן בשופכה. הערמונית אינה נשארת "ריקה כבלון" אלא פשוט אותו חלק שהפריע הוצא,כך שהשתן יכול לעבור בקלות מהשלפוחית לשופכה בדרכו החוצה.רקמת הערמונית הנותרת תגדל מחדש בהמשך ותמלא את אותו חלל כביכול.

18/12/2012 | 14:58 | מאת: דן מכיל

ולפי דברייך לא כריתה ולא בטיח?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת