ביופסיה בגישה הטרנספריניאלית.

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/12/2012 | 17:44 | מאת: גלעד

ד"ר שירה שלום. הוצע לי לעבור ביופסיה בגישה הטרנספריניאלית. האם תוכלי לפרט בקצרה את היתרונות / חסרונות כיצד מבוצעת הבדיקה האם דורשת אישפוז וכמובן דעתך המלומדת על הבדיקה. תודה.

שלום גלעד. אם אתה מתכוון לביופסיות ערמונית- הן לרוב מבוצעות דרך הרקטום(פי הטבעת והחלחולת). הגישה דרך חיץ-הנקבים (הפרינאום) לרוב מבוצעת למי שיש לו בעיה באזור פי הטבעת או החלחולת כך שלא ניתן להחדיר את מתמר הביופסיה דרכם. היות וגישה זו יחסית נדירה בשימוש, אני מניחה שלרוב היא מבוצעת באשפוז. בשתי האופציות מומלץ לבצע את הבדיקה בהרדמה כדי למנוע כאב. למרות שבמעבר דרך החלחולת יש יותר סיכוי לזיהום מאשר בפרינאום, עדיין תזדקק לטיפול אנטיביוטי סביב הביופסיה. בכל מקרה כמובן שרצוי שתשב עם האורולוג שהציע לך את הפעולה הזו לשיחה כי לו יש את כל הפרטים על מצבך והוא יוכל לתת לך את כל הפרטים הרלוונטיים על הפעולה.

06/12/2012 | 19:00 | מאת: גלעד

תודה על תשובתך. עברתי שתי ביופסיות "רגילות" ללא מימצאים. לפני שבועיים עברתי mri עם חשד לגידול.עלי לעבור כעת שוב ביופסיה ועליי להחליט באיזו גישה לבחור. מהם היתרונות של ביופסיה בגישה הטרנספריניאלית, אם בכלל.תודה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת