ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/11/2012 | 19:04 | מאת: צחי

לאחר יעוץ עם שני אורולוגים, נאמר לי כי ניתוחי ערמונית שפירה, יש אפשרות לסיבוכים שונים שלא תמיד מקלות את המצב. רופא אחד אמר לי כי רק כ- 20% מהמנותחים, באמת היו זקוקים לניתוח. שאלתי היא מה דעתך בנושא? האם יש סטטיסטיקה או מדגם של אחוז הניתוחים אשר צלחו היטב והמנותח לא חווה סיבוכים כל שהם?

צחי שלום רב, באופן כללית ככל שתשאל יותר רופאים תקבל יותר דעות... וברצינות: ניתוח ערמונית שפירה (בין אם בגישה פתוחה דרך הבטן או בגישה סגורה דרך השופכה- בהתאם לגודלה של הערמונית) נחשב לניתוח מוכר, המבוצע באופן תדיר ונמצא מאוד יעיל. זה כמובן תלוי גם במטופל ומצבו וגם בנסיונו של המנתח. עדיין, מדובר בניתוח שעשוי לגרום לסיבוכים, כמו כל ניתוח שהוא. מניעת סיבוכים ראשיתה בהחלטה אם יש בכלל מקום לניתוח, והאם כל אופציות הטיפול האחרות מוצו. שנית חשוב מאוד נסיונו של המנתח. בניתוחים אלו ובידיים המנוסות- הסיבוכים אמרוים להיות קלים יחסית (בעיקר דימום שחולף, הפרעה בתפקוד המיני ובמקרים נדירים- פגיעה בשליטה בשתן).שוב- רוב הבעיות הללו פתירות וחולפות לאחר תקופת מה מהניתוח. המלצתי לך, למצוא מנתח מנוסה מאוד (ויש מצויינים בארצנו, בכל קופות החולים או באופן פרטי.)לשוחח עמו ולקבל ממנו את כל המידע שאתה זקוק לו כולל מהו נסיונו ומה המלצתו. בהצלחה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת