כיס שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/09/2012 | 14:17 | מאת: דפנה

שלום ביתי עברה ניתוח להגדלת כיס השתן לפני כ8 שנים עם מקטע של מעי דק מצנטרת כול מספר שעות עם זיהומים בדרכי השתן בלתי פוסקים לוקחת אנטביטיקה כעת לאחר המון זמן שלא היינו במעקב נשלחנו לבדיקה ציסטוקופיה השאלה שלי איך אדע שביתי מוכסה במספיק אנטביטיקיה שחלילה לא יפתח זיהום עקב ההתעסקות עם השלפוחית בהמהלך הבדיקה תודה.

שלום רב לך. זה לא הפורום הנכון, אבל אענה לך בקצרה: לאחר ניתוח שחזור שלפוחית, בשל שימוש במעי יש ריר בשתן,וגם בעקבות צינתור לסרוגין עשויות להתפתח דלקות. לכן חשוב גם לצנתר בצורה טובה, לבצע לעיתים שטיפות של הריר ולהקפיד על שתיה מספקת של מים . לפני ציסטוסקופיה רצוי לשלוח שתן לתרבית כדי לדעת אכן אם יש או אין חיידק. ברוב המקרים נוצרת דלקת עם חיידק עמיד יחסית ולכן מומלץ להתאים אנטיביוטיקה רחבת טווח. את יכולה לבקש והרופא שלך שיבדוק מה יצא בתרבית. אם אין תרופה שניתן לתת דרך הפה אפשר לדאוג שבתך תקבל זריקה. אגב, ברוב המקרים אצל אנשים שמצנטרים לסרוגין יש דלקת, אבל כל עוד אין תסמינים כמו כאבים או חום, אין בהכרח צורך לטפל.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת