טיפול ממושך באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/08/2012 | 09:16 | מאת: גל

באילו מקרים של הזיהום בדרכי שתן ודלקת ערמונית נרשם טיפול באנטיביוטיקות למשך חודש- חודשיים או יותר? כיצד למנוע פטרת מנטילה הממושכת של אנטיביוטיקה ומה סימני הפטרת? (סיבוך ידוע)? האם מומלץ במקביל ליטול פרוביוטיקה. בתודה

שלום גל, טיפול באנטיביוטיקה תלוי בכל מיני דברים ולא תמיד יש טיפול אחד שמתאים לכולם, ולכן בהתאם לבעיה ובהתאם למי שסובל ממנה- מתאימים טיפול. זה בעיקר תלוי בסוג החיידק ומה רגישותו לסוגים שונים של אנטיביוטיקה, באיבר המזוהם(האם שלפוחית? שופכה? ערמונית? וכדומה..), מה גילו ומצבו של המטופלוהאם סובל ממחלות שונות, תרופות אחרות שלוקח ועוד ועוד. כדי להמנע מפטרת (זו בד"כ בעיה בנשים ולא בגברים) ההמלצה היא שבעת טיפול ממושך באנטיביוטיקה יש ליטול פרוביוטיקה (חיידקים "טובים").

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת