בדיקת UroFlow

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

02/07/2012 | 09:44 | מאת: אלון

שלום, אני בן 30, בעקבות זה שיש לי צורך להתפנות לשירותים הרבה פעמים וללא יכולת דיחוי נשלחתי לבדיקת uroflow. תוצאות הבדיקה שלי הם: TQ 36 TQ max 21 Qmax 9.1 ml/s Qave 6.4 ml/s Vcomp 229 ml מה המשמעות של תוצאות הבדיקה? (ברור לי שהתוצאות לא תקינות) ובנוסף, כשעה לאחר הבדיקה הייתי צריך לשירותים עוד פעמיים, כלומר לא התרוקנתי לחלוטין תודה

שלום רב, בדיקת זרימת השתן שביצעת מראה ששיא הזרימה שלך עומד על 9 סמ"ק לשניה (קצת איטי- עדיף מעל 10-15 סמ"ק לשניה), בנפח של 229 סמ"ק, שזה כלל הנפח שריקנת בבדיקה. לגבי שארית- זה שהלכת שוב לשירותים לא מחייב שארית משמעותית, יכול להיות שזה רק מתוך תחושת דחיפות. שארית צריך למדוד עם אלטראסאונד. צריך להמשיך בירור מדוע יש לך הפרעה בריקון השתן- דרך אורולוג שיבצע בדיקות נוספות כולל בדיקות שתן, הדמיה ובדיקה גופנית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת