אונות הערמונית צמודות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2010 | 18:18 | מאת: צחי

בבדיקת ציטוסקופיה(החדרת אנדוסקופ דרך הפין)נאמר לי ששתי האונות ממש צמודות ולכן יש לי קשיים גדולים בהטלת שתן. הפתרון האפשרי(מעבר לכדורים-שלא עזרו לי)הוא עידוי דפנות האונות ע"י לייזר.שאלותי הם:א)מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח כזה.ב)שמעתי שזה חוזר אחרי זמן מה-האם זה נכון?ג)היכן ישנו מרכז רפואי המיומן ביותר בתחום זה?ד)האם ישנו פתרון אחר ולא פחות אפקטיבי.

22/04/2010 | 07:09 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום רב, מראה ציסטוסקופי של אונות "נושקות" בשילוב עם תלונות של קושי בהתרוקנות ובפרט שלא מגיב לטיפול תרופתי- הוא מצב שאכן מצריך הסרת האונות החוסמות. ישנן שיטות כירורגיות רבות כולל כריתה חשמלית של האונות, כריתה בלייזר, אידוי הערמונית, ניתוח פתוח להוצאת הערמונית, ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות והיא נבחרת ע"י האורולוג על פי הנתונים שבידיו על גודל הערמנוית, מידת ההפרעה החסימתית, נסיונו האישי בניתוחים מסויימים, עלויות הגישות הניתוחיות השונות ועוד, לכן צרה היריעה מלתת תשובה ישירה ועם המידע הכללי הזה אני מציע שתפנה לאורולוג שלך ותתייעץ על בחירת השיטה העדיפה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת