כריתת הערמונית ותפקוד מיני

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2010 | 12:52 | מאת: דרור

שלום, האם לאחר כריתת הערמונית אסבול מבעיות בתפקוד המיני ? דרור

22/04/2010 | 06:56 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום דרור, ישנן שיטות שונות לכריתת הערמונית. אם מדובר בכרית רדיקאלית (טיפול לסרטן ערמונית)- רוב הסיכויים שתהיה פגיעה בתפקוד המיני, אך אם מדובר בטיפול לערמונית מוגדלת שפירה- ישנן גם לבעיה זו שיטות כירורגיות שונות. השכיחה מכולן- כריתה דרך השפכה- אינה אמורה לגרום להפרעה בתפקוד המיני שכן אין נגיעה כלשהו בעצבוב או באספקת הדם לאיבר המין. יחד עם זאת, אנו נתקלים במקרים בהם לאחר הניתוח יש ירידה מסויימת בתפקוד הזקפתי ויש לכך תאוריות שונות.בכל מקרה- אם זה קורה- יש לכך פתרונות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת