הקפאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

06/12/2013 | 01:34 | מאת: יעל

ראיתי שבאחת מתשובותיך בפורום כתבת שברוב המקומות בעולם מקפיאים ביציות עד גיל 37 או מקסימום 38. 1) רציתי לשאול אם כך מדוע משרד הבריאות אישר בארץ עד גיל 41? 2) אני בת 39 וחצי עם פרופיל הורמונלי טוב לדברי הרופא נשים. האם העובדה שברוב המקומות נמצא כי הליך ההקפאה הוא מוצלח בהתייחיס לנשים יותר צעירות זה אומר בעצם שאני הולכת לעשות תהליך שבסופו של דבר לא יתן לי כלום? כי יתכן שבגלל הגיל שלי שום ביצית שאקפיא לא תצליח לעבור בעתיד את תהליך ההפשרה ולהביא להריון?

משרד הבריאות הישראלי מאד ליברלי הוא מאפשר לנשים שאיבה עם ביציות עצמיות עד גיל 45 למרות הסיכוי הנדיר להרות ולקחת הביתה ילד בריא הגורם החשוב ביותר להצלחת הטיפול הוא גיל האישה הכי טוב בשבילך זה לממש מוקדם ככל האפשר את הזכות להורות במידה וזה לא על הפרק , כעת הקפאת ביציות היא אופציה טובה יותר מכלום לגבי סיכויי ההצלחה ניתן לדעת רק ברגע שתפשירי את הביציות ותנסי להפרות אותן תמיד יש אופציה להשתמש בזרע תורם ולהקפיא חלק ביציות מופרות וחלק לא כדאי שתיפגשי עם רופא פיריון שתבחרי לדון בכל האופציות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות