שימור

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

29/11/2013 | 01:22 | מאת: שרית

אני מעוניינת בהקפאת ביציות לשימור פוריות. אני חוששת שהטיפול ההורמונלי שריתועצם ביצוע השאיבה פוגעת איכשהו בפוריות. אני מבינה שנשים שצריכות לעבור ivf אין להן ברירה אחרת אלא לעבור את כל זה. אבל אם אני במצב פוריות טוב האם שכרי לא יצא בהפסדי? כי בכל זאת מדובר בהורמונים במינונים גבוהים שגופי יצטרך לספוג, בהגדלת השחלות, בפעילות כרורגית (אפילו אם היא קלה) וכו'? אודה לתשובה עד כמה הדבר נבדק לעומק שאכן אין בטיפול ההורמונלי שניתן ובשאיבה כדי לפגוע בפוריות או בסיכויים להיכנס להריון טבעי בעתיד?

הדרך היחידה לנסות ולהשיג מספר ביציות גדול יותר מאחת (מה שקורה במחזור טבעי) היא לתת גירוי הורמונלי לשחלות. בהתאם לנסיון של עשרות שנים, מספר מחזורי טיפול כאשר אין בעייה שחלתית ראשונית אינם פוגעים בפוריות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות