השפעת חומצות שומן לא רוויות על הפריה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

30/06/2013 | 14:49 | מאת: אביב

שלום רב, אני בוגר תיכון ובמסגרת עבודת הגמר שלי בביולוגיה בדקתי את השפעת חומצת השומן הלינולנית על אחוזי פוריות בבקר. במהלך הניסוי השתמשתי בביציות בקר ובתאי זרע בקר (תאי הזרע הוקפאו בחלק מהמקרים, כמה שנים קודם לכן בחנקן נוזלי) הוספתי חומצות שומן לא רוויות ובדקתי פרמטרים שונים. גיליתי להפתעתי שברוב המקרים חומצת השומן לא מועילה ולעיתים אף גורעת . האם נערכו מחקרים קודמים שהינך מכיר בחומצות שומן אחרות? והאם ניתן להעביר (באופן תיאורטי) את הניסוי לבני אדם?

אני לא מכיר מחקרים כאלו בבני אדם הכל מקרה לםני שמישהו יעשה מחקר הבבני אדם צריך להוכיח את השיטה בבעלי חיים

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות