הקפאת והפשרת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

04/04/2013 | 22:45 | מאת: לידיה

שלום, כמה שאלות בתודה מראש: 1. האם ניתן לדעת בבעת שאיבת הביציות את איכותן? האם יכול להיות מצב שתשאבנה ביציות ותוקפאנה, ורק במועד ההפריה העתידי "נגלה" כי הן אינן טובות? 2. הנני בת 38, מהו ממוצע הביציות שניתן בד"כ לשאוב? 3. האם הגיל משפיע גם על כמות הביציות שהגוף מייצר תחת הורמונים או רק על איכותן? 4. האם לגיל יש השעפה שלילית על סיבוכים בעת שאיבה? 5. האם יש הבדל בין סיכויי ההצלחה של ביצית מופרית ולא מופרית? 6. האם אחרי חודש שבו שואבים ביציות, ניתן לחזור להזרעה עם הורמונים קלים או שלאחר "הפגזה" בהורומונים חזקים לא ניתן לחזור אחורנית? אני מתכוונת לבצע הזרעה, ונכון לעכשיו המלצת הרופאה היא ללכת על איקקלומין בלבד. 7. קראתי את שכתבת והבנתי כי עלויות השאיבה וההקפאה מגיעות לכ-15,00 ש"ח. האם ישנם ביטוחים כלהם שמכסים זאת או חלק מזה?

06/04/2013 | 10:14 | מאת: ד"ר אלי גבע

לידיה שלומות, 1. בשלב שאית הביציות ניתן לדעת באם הביצית בשלה 2. במתאם לרזרבה השחלתית 3.בהחלט 4. לא ידוע 5. ע"פ הספרות הרפואית, לא 6. אפשרי 7. מרבית הביטוחים הרפואיים בהצלחה

07/04/2013 | 19:57 | מאת: לידיה

1. באשר להשתתפות הביטוחים -הייתי שמחה לכמה מילות הסבר והכוונה, לביטוחים שכן משתתיפ בכך למטרות שימור פוריות, ולא מפאת מחלה. פשוט לא מצאתי כאלה. 2. מדוע נע הטיול בין 12,000-17,000 - מה ההבדלים בין העלות המינימאלית למקסימאלית 3. האם עלות זו היא לכל טפול, משמע אם אני רוצה להקפיא 20 ביציות עלי לשלם סכום זה פעמיים?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות