להקפיא?

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

07/01/2013 | 12:24 | מאת: שלומית

שלום רב! אני כמעט בת 33, רווקה וללא מערכת יחסים כרגע. קרייריסטית. חושבת על אופציה להקפיא ביציות לשעת הצורך. (אגב למקרה שזה רלוונטי- מבחינתי ברגע שתהיה מע יחסים בריאה אשמח להיכנס להריון!) כמה שאלות: - האם יהיה הבדל משמעותי באיכות הביציות אם ישאבו בגילי או בגיל 35? האם מטעמי גיל עליי להזדרז לבצע את התהליך? - האם קופות החולים מכסות מקרה כמו שלי? - לצערי לפני כמה שנים עברתי שתי הפלה, האם תהיה לכך איזושהי השפעה על עניין הביציות? (נאמר לי שלא צריכה להיות שום בעייה להרות שוב ואין שום פגיעה) אודה מאוד לתשובתך המלומדת!

08/01/2013 | 15:08 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלומית שלום רב, שיעור ההריונות הינו בעיקר במתאם לגיל. לכן, ככל שנקפיא את הביציות בגיל צעיר יותר כך סיכוייך לממש זאת בהצלחה גדולים יותר. מאחר וההליך אינו בסל הבריאות, כל קופות החולים לא משתתפות בעלות הטיפול. בנוגע להפלות, אין כל מתאם בין המאורעות הללו לבין סיכוייך להצליח. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות