קרינון והשתרשות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

02/11/2012 | 14:05 | מאת: מיכל

דר'גבע הנכבד שלום! בת 38.5 עם הריון טבעי בעברי. שאלותיי בבקשה: 1. ב- 29/10 הוחזרו 2 עוברים ברמה טובה מאוד. מתי צפויה השתרשות? 2. מדוע למרות האיכויות הגבוהות, עדיין ישנם מקרים אשר מסתיימים בכישלון?? א. מהי הסיבה העיקרית לכישלון/ חוסר ההשתרשות (הרי מקבלים תמיכה). 3. הבנתי מקריאה, כי ההצלחה נובעת גם, ממהלך החזרה אופטימלי ,וכי לעיתים העוברים אינם מוחזרים למקום טוב ברחם. האם יש אמת בדבר? 4. כאשר מקבלים תמיכה עם "קרינון", האם זה גורם להתעבות הרירית ? לאיזה עובי בערך? יתרונות נוספים יש ? סופ"ש נפלא..

07/11/2012 | 07:53 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלום רב ההשתרשות הינה ביום 6-5 לאחר ההפריה, קרי ניתן לחשב בהתאם לגיל בו הוחזרו העוברים. מאחר ופקטורים רבים הנוגעים לתפקוד ואיכות העובר גם מבחינה גנטנית וכמו כן לרירית הרחם מאפשרים את תהליך ההשרשה אין ספק כי החזרת העוברים לרחם משפיעה על שיעור ההצלחה קרינון הינו פרוגסטרון המשפיע על תהליך ביולוגי ברירית הרחם. קרינון אינו מעבה את הרירית. העוברי האידאלי הינו 11-7 ממ בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות