חוק הקפאת ביציות שיצא ב-2010

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

17/08/2012 | 20:16 | מאת: סופיה

לדר' גבע שלום רב. האם ידוע אולי, מדוע מדינת ישראל בעלת הקידמה ברפואה, בהייטק, טכנולוגיה ועוד, רק עכשיו "נזכרה" שמותר לנשים להקפיא ביציות ולשמר פוריות (עד אז כתבות בעיתון לנשים שנסעו לחו"ל היו בגדר הזוי משהו, ולא ישים, אלא רק לאמיצות). מדוע החוק הזה הותר סוף סוף? ומי לא הסכים לו? הרבנות..? דור שלם "נדפק". או שמא גם על זה אי אפשר לסמוך, כי צריך להקפיא לפחות 30 ביציות כך שייצא מזה היריון. ובכלל למשך כמה זמן אפשר להקפיא ביצית כך שתהיה שמישה וראויה? בברכה,

19/08/2012 | 12:47 | מאת: ד"ר אלי גבע

סופיה שלומות, שיעור ההיונות בביציות טריות וקפואות הינו במתאם לגיל המטופלת, איכות הזרע, סיבות רחמיות ועוד. כיום ניתן להקפיא ל 10 שנים ללא קושי. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות