הקפאת ביציות לנשאיות brca1

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

29/05/2012 | 20:11 | מאת: תמר

שלום ד"ר גבע, אני בת 36 וחצי, גיליתי לפני כחודשיים שאני נשאית הגן brca1 אני מעוניינת להקפיא.הייתי בייעוץ והבנתי שישנה עלות של כ- 3000 יורו, אך קראתי בפירסומים מסויימים שהקפאת הביציות אינה עולה לאנשים בסיכון ואפשרי שתמומן ע"י המדינה או קופת החולים. אודה לך אם תוכל לשפוך עבורי אור על הנושא. תודה

30/05/2012 | 13:07 | מאת: ד"ר אלי גבע

תמר שלומות, אכן בהנחיות משרד הבריאות ניתן להקפיא ביציות במימון ציבורי. ברם, נשאות ל BRCA אינה מהווה הוריה. אני מזמין אותך להכנס לאתר מרפאתי ולהוריד את ההנחיות של משה"ב בנדון. כמו כן, עלייך לשקול בכובד ראש כי הנשאות תעבור לדור הבא במידה ויהיה שימוש בביציות הללו. מומלץ להיועץ עם מומחה לגנטיקה רפואית בסוגיה זאת ועם רופא הנשים וכירורג שד בנוגע להמלצות של נשאיות הגן. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות