בהמשך לשאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

09/03/2012 | 16:18 | מאת: לידיה

אני בת 39, יש לי שני ילדים שהריתי באופן טבעי. כמות הזרע אצל בעלי קטנה ולכן התחלתי IVF. עשיתי שאיבה אחת של 16 ביציות. מהם הופרו והוקפאו 11 עוברים. בהשתלה הראשונה הסמוכה לשאיבה החזירו לי עובר אחד ונשאר 10 שנשמרו בקבוצות של 3,3,2,2. בהחזרה השניה הפשירו 3 ומהם שרד רק עובר אחד ומאחר שרציתי להחזיר יותר מעובר אחד ביקשתי שיפשירו עוד עוברים אז הפשירו 2 מהם שרד רק עובר אחד כלומר מהפשרה של 5 עוברים רק שניים שרדו ( אחוז הישרדות של 40%. האם זה אחוז טבעי? ההרגשה שלי שקרתה תקלה בתהליך ההקפאה או ההפשרה.האם אני יכולה להמשיך את התהליך בבית חולים אחר? האם אפשר לפנות למומחה אחר שיבדוק את תהליך ההקפאה וההפשרה אצלי?

10/03/2012 | 09:07 | מאת: ד"ר אלי גבע

לידיה שלום, באפשרותך וזכותך תמיד לפנות לקבלת חוות דעת רפואית נוספת או לעבור טיפול בבית חולים אחר. עקרונית, שיעור השרדות של 40% הינו נמוך מהממוצע. ברם יש לדעת באיזה יום הוקפאו הביציות המופרות ומה איכות ההפריות, באיזו שיטה בוצעה ההקפאה (הקפאה איטית או הזדגגות) ועוד. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות