שאלות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

07/03/2012 | 11:07 | מאת: לילי

שלום, אני בטיפולי פוריות כבר מעל לשנתיים עקב חצוצרות חסומות. גילו כי כנראה היתה דלקת באגן ולכן החצוצרות נחסמו. עברתי לפרוסקופיה והוציאו חצוצרה אחת ואת השניה שיקמו. מאז התחלתי ivf. אני כיום בת 34. הטיפול הראשון אחרי הניתוח נקלט לשניה וחצי (הריון כימי). הרופא הראשון שהייתי אצלו עשה לי טיפול חודש אחרי חודש, עם הפסקה של שבועיים גלולות בין הטיפולים... מטיפול לטיפול חלה הדרדרות בכמות הבציות ובאיכותם (לא ממש הצליחו להגיע להרבה ביציות בכל שאיבה). עברתי רופא שעושה הפסקות ארוכות בין טיפולים ובאמת איכות ההפריות טובה יותר. בנסוף יש לי תת פעילות בלוטת התריס, אך היא מאוזנת. השאלה שלי היא עד מתי להמשיך? אני כרגע לקראת הטיפול ה 13. בנוסף, ילפני מחזור (רגיל או במהלך טיפול) יש לי התכווצויות ההטן תחתונה ובאזור השחלות, כאילו שנתפס שריר

10/03/2012 | 08:58 | מאת: ד"ר אלי גבע

לילי שלומות, צר לי לקרוא על הטיפולים הרבים שעברת על מנת להגשים את חלומך להרות וללדת. אשתדל להאיר את עינייך בכלליות מאחר ומידע רב חסר לי: לדג' גילך, איכות הזרע, פרוטוקולי הטיפול, האם ביצעת היסטרוסקופיה, עובי רירית הרחם, איכות העוברים, האם הוחזרו עוברים ביום 5-6, האם הטיפולים היו במס' בתי חולים ועוד? במידה וגילך הינו מעל גיל 40 שנה והינך לאחר 13 טיפולים למיטב נסיוני יש לשוחח עם הרופא ולשקול אופציות נוספות של טיפולי פוריות. בהצלחה

10/03/2012 | 22:04 | מאת: לילי

אני בת 34. עשו לי היסטרוסקופיה שלוש פעמים, תקינה. פיפל פעמיים, תקין. זרע, תקין. עברנו בטיפול האחרון מאסותא למנדיקל סנטר. הפרוטוקול אצל הרופא השני הוא שלושה ימים דקא אחרי תחילת המחזור ואז גונל ומנופור ודקסמטזון. איכות העוברים בטיפולים האחרונים היתה טובה, 4 תאים ללא שבאים ביום 2. אך מכיוון שאין מספיק הפריות לא הצלחנו להגיע אפילו להחזרה ביום שלוש. רירית טובה, לפי הרופא. אין מספיק זקיקים בסביבות 6 ואז יש 3 הפריות, זה בממוצע. מה דעתך? יש עוד דרכים לשפר את הכמות ואת האיכות?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות