האם הקפאה מומלצת במצב של גיל וסת מוקדם מאוד?

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

21/10/2011 | 01:35 | מאת: אריאלה

שלום ד"ר גבע, אני בת 33, רווקה, ללא ילדים. בגיל 8 קיבלתי וסת, עקב התפתחות מוקדמת כולל שדיים וכד'. שאלתי היא: אם קיבלתי וסת מוקדם ב-4 שנים מהגיל הממוצע (12), יכול להיות שהוסת שלי תגמר ב - 4 שנים לפני? נראה שהרי לא זכיתי בתוחלת ויסתית ארוכה יותר אלא היא סה"כ הוקדמה. כך שאם גיל 40 נחשב "לתחנה האחרונה" להכנס להריון האם אצלי הוא גיל 35 להכנס להריון? (כאשר השאיפה היא לביציות איכותיות וצעירות יותר שיניבו פיריון). (הערה: לא בטוח כי יש קשר: יש לי חריגה הורמונלית ואני סובלת מרמות פי 5 של טוסטסטרון ונגזרותיו המדוכא בטיפול עם גלולות דיאנה). פריוני קצת פחות מוטל בספק מאחר ולפני 6 שנים כבר נקלטתי להריון בלתי רצוי ועשיתי הפלה. בכל אופן אני בלחץ האם נותרו לי מעט ביציות יחסית לגילי, אם כן אמהר ככל האפשר לבצע תהליך הקפאה. ממש תודה על העזרה! אריאלה

22/10/2011 | 07:47 | מאת: ד"ר אלי גבע

אריאלה שלומות, ההשפעות על גיל חדלון הווסת הינן מרובות לדג' גנטיקה (אם, אחיות...), אורח חיים, משקל, תזונה, מחלות, ניתוחים ועוד. אי לכך, לא ניתן בשלב זה להסיק ומסקנתך קרוב לודאי שאינה נכונה. ברם, ככל שתקפיאי את ביציותיך בגיל צעיר יותר איכותן תהיה טובה יותר וסיכוייך להרות מהן בעתיד יעלו. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות