כמה זרעונים (מינימום) דרושים להפריית ביצית אחת?
דיון מתוך פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות
שלום, אני מטופלת איי ווי אף ועושה איי ווי אף ללא הורמונים על בסיס ביוץ טבעי ושאיבת ביצית אחת!! הזרע שלי הוא זרע תורם מחו"ל וש לי 2 סוגי מנות: קטנות, וגדולות: סוג א - מנות "גדולות" - מנות זרע שבכל אחת מהן יש 10 מליון תאי זרע - אך לאחר "שטיפה" הבנתי שיורדים כ - 50 אחוזים ולכן למעשה המנות הללו מכילות 5 מליון זרעים לאחר השטיפה סוג ב - מנות "קטנות" -מנות זרע שבכל אחת יש 5 מליון תאי זרע ולאחר שטיפה - יהיו למעשה 2.5 מליון תאי זרע אני מדגישה שמדובר בהפריה של ביצית אחת! - וללא איקסי וכן שמדובר בזרע של תורם מחו"ל שאיכותו מעולה! השאלה שלי : 1. מה מספר תאי הזרע המינימלי שדרוש כדי להפרות ביצית אחת שנשאבה באיי ווי אף - ומדובר בהפרייה טבעית! וללא איקסי? האם המנות ה"קטנות" שמכילות 2.5 מליון תאי זרע מספיקות כדי להפרות באופן טבעי את הביצית 2. האם נכונה הדעה ש "כל המרבה הרי זה משובח" ? מבחינת העובדה שככל שיהיו יותר זרעונים במנה ככה יש סיכווים להפרייה יותר טובה? או שזה לא משנה? תודה.
ורד שלומות, 1. על מנת להמליץ על נסיון הפריה ללא ICSI מקובל להפרות ביצית עם לפחות 5 מיליון תאי זרע בתנועה. 2. כנראה שלא. יש לזכור כי כל נסיון הפריה בהכרח תלוי בביצית גם כן ולא רק באיכות תאי הזרע. בהצלחה
1. האם התכוונת שרצוי שיהיו 5 מליון תאי זרע בתנועה לכל ביצית אחת?? (כאשר עושים הפריה ללא איקסי) 2. אז מה קורה אם יש לי נאמר 3 ביציות באותו מחזור טיפולים (לא רק ביצית אחת אלא 3) ואני משתמשת במנת זרע של 5 מליון זרעים בתנועה בהפריה ללא איקסי, בהנחה שאיכות הביציות מצוינת ,ותנועתיות הזרע מעולה, האם יש סיכוי שכל ה- 3 יופרו ללא איקסי גם אם זה לא המצב האופטילי שהזכרת למעלה (5 מליון זרעים על ביצית אחת) 3. למעשה, מה מספר הביציות המקסימלי שאפשר לעשות איתן הפרייה ללא איקסי עם מנת זרע של 5 מליון (נכון שכתבת שהמצב "האופטימלי" הוא שלכל ביצית יהיו 5 מליון תאי זרע בתנועה , אך בכל זאת רציתי לדעת לכמה ביציות נוספות יש סיכוי להיות מופרות עם כמות כזו של זרעונים) 4.א. עשיתי איי ווי אף טבעי (ללא הורמונים בכלל , רק אוביטרל לתזמון הביוץ לפני השאיבה ב. זקיק בגודל 23 נשאב ג. בוצעה הפרייה ספונטאנית (ללא איקסי) ד. לאחר 24 שעות התבשרתי שהיתה הפריה ה. לאחר 48 שעות בוצעה החזרה של עובר בעל חלוקה של 2 תאים והוגדר על ידי האמבריולוגית כ "יפהפה" - סימטרי לחלוטין ללא שברים. האמבריולוגית אמרה שהיא היתה מעדיפה שהעובר יהיה כבר בן 4 תאים אך זה לחלוטין לא משמעותי כיוון שיכל מאוד להיות שאם היינו מחכים עוד שעה אז כבר היתה חלוקה ל- 4 תאים - ולכן עצם העובדה שהעובר היה מחולק ל- 2 תאים לא מעידה על כך שהוא לא טוב..., היא שוב הדגישה שהעובר ממש "יפהפה" השאלה שלי - דוקטור גבע - היא מה אתה חושב על כך שהעובר התחלק ל- 2 אחרי כ- 48 שעות?? האם אתה חושב כמו האמבריולוגית? האם יש יחס לינארי בין "מהירות" התחלקות העובר לבין "איכותו? או שכבר ראית תינוקות שנולדו מעוברים של 2 תאים? 5. באיי ווי אף טבעי בלי הורמונים ובלי איקסי - האם היית ממליץ להחזיר את העובר ביום השני או השלישי?? ואם אפשר לדעת למה? מתנצלת על "החפירה"!!!! אך זה מאוד חשוב לי ותודה מראש על סבלנותך!!!! ורד.