מצוקה קשה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

11/07/2011 | 02:14 | מאת: חגית

שלום ד"ר גבע האם מנסיונך ומהספרות המקצועית ידוע לך אם קיים סיכוי ש FSH ו LH יושפעו ממתח נפשי ויקפצו מאוד בעקבות מתח נפשי אקוטי ומצטבר. אני שואלת כי אני בת 43 ללא ילדים ומאוד רוצה להרות מביצית שלי. לפני שנה ה-LH וה-FSH היו תקינים לחלוטין (FSH היה 6.5!) אך לדאבוני הרב הם זינקו לרמות שמספידות את סיכויי להרות ואני שבורה מזה. ביום השלישי של המחזור FSH היה 21 וה-LH היה 21.5. עוד אוסיף כי בחודשים האחרונים הייתי נתונה במתח נפשי אקוטי ומצטבר ובשלושת המחזורים האחרונים הווסת היתה ארוכה מתמיד - שמונה ימים. לפני כחודש וחצי כשטסתי לאירופה לכמה ימים והייתי אז במחזור המתח החריף והמחזור הבא הגיע רק כעבור כחודש וחצי. כשהגיע המחזור קצת נרגעתי וקיוויתי לטוב וביום השלישי כשביצעתי את הבדיקות הייתי יחסית רגועה אך התוצאות שקיבלתי פשוט שברו אותי. תודה רבה!

11/07/2011 | 06:29 | מאת: ד"ר אלי גבע

חגית שלומות, אכן רמות ההורמונים FSH ו LH עשויות להיות מושפעות מסטרס כמו מירידה במשקל או פעילות גופנית מוגזמת. ברם, הרמות הללו הינם גבוהות באופן חריג. כמובן שיש צורך לחזור על הבדיקה בהקדם. כמו כן ממליץ לבצע בדיקת AMH ואולטראסאונד שחלות ביום הראשון למחזור. רק לאחר איסוף כל הנתונים הללו יהיה ניתן להסיק בדבר הרזרבה השחלתית. בהצלחה

12/07/2011 | 00:22 | מאת: חגית

ראשית תודה על תשובתך המעודדת. הזינוק ברמות של ההומונים הללו היה ממש מטאורי. בבדיקה האחרונה שביצעתי בדיוק לפני שנה ה-FSH היה כל כך נמוך יחסית - 6.5 - אפילו כשהייתי אצל רופא הנשים של הקופה לפני כחודשיים, בדיוק בביוץ האחרון שהיה לי לפני כל האפיזודה הזו, הוא אמר לי שיש מגמה של ביוץ לפי האולטראסאונד (גם היו לי אז את כל הסימפטומים שאפיינו את המחזור והביוץ בשנים האחרונות: נפיחות רבה בבטן, עצירויות קשות, הפרשה רירית שקופה וכאבי אגן. כל הסימטומים הללו נעלמו באחת עם האפיזודה הנוכחית שהחלה בעיכוב של המחזור בחודש וחצי) וכששאלתי אותו אם יש מקום לחזור על הפרופיל ההורמונלי הוא השיב לי שהוא לא רואה סיבה לכך... לכן אני כל כך מופתעת מהתוצאות אך הן בהלימה לשינויים הפיזיולוגים שתארתי. תשובתך המעודדת בעמדת מיעוט אך יש בה אשנב לתקוה. להוציא את רופא המשפחה שלי, שאני מאוד מעריכה, וגם הוא טען זאת, אתה היחידי מבין כל רופאי הנשים אותם שאלתי (ובמצוקתי הרבה הפצתי את שאלתי בכל פורום רלוונטי כמעט...) שחושב שלמתח נפשי יתכן השלכות על ה-FSH וה-LH. הקולגות שלך כתבו לי נחרצות תשובות כדלהלן: "עליית רמות ה-FSH מעידה על ירידה ברזרבה השחלתית. אין למצב הרוח או לסטרס בו את מצויה השפעה על תוצאות הבדיקה";"הבדיקות מראות שאת בגיל המעבר ובערכים כאלה אין ביציות תקינות. זה לא קשור למתח ולכל מה שכתבת". מה דעתך? רופא המשפחה לי, חולק עליהן כאמור. שוב תודה רבה!

12/07/2011 | 09:33 | מאת: ד"ר אלי גבע

חגית שלומות, הינך יכולה לבצע בדיקת דם ל AMH ובכך להעריך את הרזרבה השחלתית באופן אבסולוטי. בהצלחה

12/07/2011 | 11:13 | מאת: חגית

תודה רבה!

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות