הקפאת ביציות מגיל צעיר

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

06/07/2011 | 11:42 | מאת: נ.

שלום ד"ר, רציתי לדעת אם החל מגיל כלשהו כדאי להקפיא ביציות (לא מופרות) ליתר ביטחון. מהו הגיל המינימלי שממנו כדאי להקפיא? (למשל בין 20 ל-25 אין הבדל, אבל אולי הביציות בגיל 30 לעומת 25 פחות טובות ולכן כדאי להקפיא קודם? או שבגיל 30 הן עדיין אותו דבר אבל בגיל 35 כבר לא?) תודה מראש

06/07/2011 | 12:37 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלומות, תקנות משרד הבריאות מאפשרות הקפאת ביציות מגיל 30 ועד 41 שנה. שיעור ההריונות יורד במתאם לגיל בשל ירידה ברזרבה השחלתית (כמות הביציות) ואיכות הביציות. במקביל שיעור ההפלות עולה במתאם לגיל. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות