לאחר שני מחזורי הקפאת ביציות...

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

22/05/2011 | 13:49 | מאת: שירה

שלום ד"ר גבע, אני רווקה בת 37, סובלת ככל הנראה מרזרבה שחלתית נמוכה (fsh 21, amh 0.40) ומשחלה אחת שלא מתפקדת. בשלושת החודשים האחרונים ביצעתי שני מחזורים של שאיבת ביציות לצורך הקפאתן. בשאיבה הראשונה השתמשתי במנוגון (6 אמפולות ביום!) ובגונל אף (300 ליום) + אורגלוטרן. במחזור זה נשאבו שתי (!) ביציות בלבד, ורק אחת מהן הייתה בשלה להקפאה. במחזור השני השתמשתי בדקפפטיל (0.005 פעמיים ביום), בלובריס (4 אמפולות ביום) ובגונל אף (375 ליום), ונשאבו 4 ביציות, מתוכן שלוש בשלות ואחת בינונית. כולן הוקפאו. כעת אני שוקלת מחזור נוסף, אך מתלבטת מאד. האם יש סיכוי שבמחזורים הבאים אצליח 'להשיג' יותר ביציות? האם ישנם פרוטוקולים טובים יותר? האם כל המאמץ הזה שווה בכלל?... וגם - וזה חשוב מאד - האם יש סיכוי 'להחזיר לחיים' את השחלה הלא מגיבה (יש בה זקיקים קטנים שלא מתפתחים)? אין לי מושג מה קרה לה ומדוע זה המצב... האם יש משהו-כלשהו שאפשר לעשות? מתנצלת על השאלה הארוכה. שוקלת אם להמשיך בטיפולים והיכן, ולכן מאד חשובה לי תגובתך. תודות לרוב, ובהצלחה לכל המקפיאות! שירה בשלושת החודשים האחרונים ביצעתי שני מחזורים לשאיבת ביציות והקפאתן. בהיותי סובלת מרזרבה שחלתית נמוכה (

22/05/2011 | 13:51 | מאת: שירה

בסוף ההודעה המקורית התווספו כמה שורות של הטיוטה הראשונית.. סליחה. ההודעה רלוונטית עד לחתימת שמי. תודה רבה! שירה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות