שאלה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

04/05/2011 | 16:29 | מאת: יעל

שלום ד" גבע, לא מזמן השבתי לי על שאלתיוכעת יש לי שאלה נוספת: בגין חשש מירידה בתפקוד השחלות בגין שינויים (בת 43 ללא ילדים) ברצוני לבצע בדיקת FSH ו LH. הרופא התעקש על כך שאוכל לבצעה בכל יום מימי המחזור ולא רק ביום השלישי (פלוס מינוס) כיוון שטוען כי יודע לחשב על פי יתר הפרמטרים לרבות ה-LH. ומבחינתו בכל יום של המחזור (אפילו כעבור שבועיים מתחילת הווסת) הבדיקה תקיפה ומהימנה כיוון טוען כי יודע לחשב. וזאת בניגוד לכל ההמלצות לבצע ביום השלישי עד חמישי. אודה מאוד על הסבר.

04/05/2011 | 18:36 | מאת: יעל

הבנתי כי אם בודקים את ה-FSH בהלימה לאסטרדיול והפרוגסטרון הבדיקה מהימנה ותקפה בכל יום של המחזור. אשמח להבהרה מדוע אם כן רוב הרופאים בכל זאת מבקשים לבצע את הבדיקה ביום ה 3-5 לווסת? מתוך חשש שיתבלבלו ויטעו (אולי מתוך עצלות לחשב עוד כמה פרמטרים)? רק רוצה להבין. תודה רבה!

05/05/2011 | 10:25 | מאת: ד"ר אלי גבע

יעל שלומות, בדיקת FSH מטרתה להעריך באופן "גס" את הרזרבה השחלתית. אי לכך, מבצעים אותה בזמן בו פעילות השחלה האנדדוקרינית הינה המינורית ביותר. קרי, לפני צמיחת הזקיק. בשל כך, ככל הידוע לי ניתן לבצע בתחילת המחזור בלבד ! אציין כי הבדיקה האולטימטיבית הינה AMH אשר ניתן לבצע באופן פרטי בלבד. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות