שאלה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

21/03/2011 | 04:57 | מאת: שאלה

שלום רב, רציתי לדעת לגבי הקפאת ביציות. ידוע שלנשים ולנערות צעירות הנאלצות לעבור טיפולים כימותרפיים והקרנות יש אפשרות בארץ לשאוב ביציות ולהקפיא אותן - גם כאשר מדובר בביציות שאינן מופרות. מדוע, להבדיל, האפשרות הזו לא קיימת בארץ לנשים מבוגרות (מעל 40) שמסיבות שונות לא הצליחו עד גיל זה לממש את פוטנציאל הפוריות, לעבור את אותה פרוצדורה. שמעתי שטכנית הדבר אפשרי כעת רק בספרד אך אם זה אפשרי בארץ לנערות צעירות ומדובר באותו הליך מדוע אין אפשרות גם לנשים מבוגרות יותר? או שמע מדובר בפרוצדורה שונה. שאלתי מתייחסת לא רק לנשים מעל 40, גם לנשים בשנות השלושים הבנתי שהדבר ניתן לבצוע רק בספרד כך שהעניין לא ברור לי. אשמח להברה בעניין. תודה רבה.

21/03/2011 | 14:07 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלום רב, בהחלט ניתן להקפיא את הביציות בישראל כיום גם מעבר לגיל 40 ע"פ תקנות משרד הבריאות. הינך יכולה לקבל פרטים מלאים באתר מרפאתי. אשמח לנסות ולסייע. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות