סטרואידים טיפול ביולוגי והקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

01/06/2023 | 19:22 | מאת: אורטל

היי, אני ממש אשמח לעזרה.. בת 35, רוצה להתחיל הקפאת ביציות. עשיתי בדיקות דם כלליות של פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות לפי מה שאמרה הרופאת נשים. אני סובלת ממחלה אוטואימוניות שהייתה שנה ברמיסיה ועכשיו שוב מתפרצת. בשל ההתפרצות אצטרך לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון ולעבור טיפול ביולוגי מסוג מבטרה. אתמול הייתי בהדסה עין כרם בשל התפרצות המחלה, הרופאה ניסתה להשיג רופא פריון לגבי השאלות הללו והוא לא ענה לה. בנוסף, עשיתי בדיקת amh והיום קיבלתי תוצאות - 0.84. אני ממש מאוכזבת ועצובה. חלק מהבדיקות שעשיתי לפני שבועיים וחצי: Fsh - 6.4 Lh - 3.5 E2 - 159 האם הטיפול הביולוגי ונטילת הסטרואידים פוגעים בתהליך שימור הפוריות?

לגבי הטיפול הביולוגי. את צריכה לשאול את הרופא המטפל. תנסי לברר אם יש אפשרות לעשות הפסקה של שבועיים מכל הטיפולים עד השאיבה

לגבי הטיפול הביולוגי את צריכה לשאול את הרופא המטפל. יותר כדאי שתהיי בהפוגה לעשות הפסקה בטיפול עד השאיבה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות