הקפאת ביציות שימור פריון

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

27/12/2021 | 21:49 | מאת: אלני

שלום, אני בת 37 ו התחלתי בהליך הקפאת ביציות. עשיתי שתי בדיקות דם בטווח של 3.5 שבועות. בבדיקה הראשונה ביום השלישי לאחר קבלת המחזור TSH= 4.7 AMH =0.51 בבדיקה השנייה ביום קבלת המחזור, כמה שעות לפני הדימום.,AMH= 0.33 באולטרסאונד נצפו 5 זקיקים בשתי השחלות ביחד . ביום השלישי של הדימום התחלתי להזריק הורמונים, כעבור מספר ימים הרופאה ראתה רק זקיק אחד והמליצה לבטל את בשאיבה החודש ולחכות לחודש הבא. שאלותיי הן: כיצד הגיוני שיש הבדל כל כך גדול בין שתי הבדיקות? האם יש טעם בהמשך התהליך? לאן נעלמו 4 זקיקים? האם יש סיכוי להריון טבעי? חשוב לציין שבמדינה שבה אני נמצאת לא ניתן להקפיא עוברים אלא ביציות בלבד

לצערי איני יכול לתת תשובה אמינה עם הפרטים שמסרת. צריך לראות את כל הפרופיל ההורמונלי, ה AMH נמוך, ויתכן שזאת הסיבה למיעוט הזקיקים. צריך לזכרו שלא כל זקיק אכן מכיל ביצית והתשובה הסופית תהיה רק ביום השאיבה. בכל מקרה את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך טיפול. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות