זקיקים גדלים מהר מדי

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

26/07/2021 | 13:47 | מאת: מיכל

שלום, בת 35. לפני 8 חודשים ביצעתי פרופיל הורמונלי ו FSH היה 9.1 ו AFC היה 17. E2 היה 224. התחלתי סבב ראשון לפני כמה ימים וביום השלישי לוסת התחלתי להזריק גונאל במינון 187. לאחר שלושה ימים החלפתי למנופור באותו מינון בגלל תגובה אלרגית. היום לאחר 4 ימי זריקות נראו באחת מהשחלות 3 זקיקים בגודל 20,17,16 ובנוסף זקיקים קטנים בשתי השחלות. חשדו שאולי מדובר באנדומטריומות אבל האסטדריול גבוה (2900) והרירית עבה (9). אציין שאת הסבב התחלתי לאחר חודש גלולות כי בחודש הקודם ראו ציסטה בשחלה ו E2 היה 300. מה הסיכוי שאכן מדובר בזקיקים ואם כן מה המשמעות של זה שגדלו כל כך מהר? האם אומר משהו על האיכות שלהן? האם מעיד על בעיה ברזרבה השחלתית או בעיה אחרת? אני לא בטוחה שאלך בכלל לשאיבה בשביל 3 זקיקים אבל מוטרדת מאוד מהמצב... תודה

אולי כדאי לחכות לסבב נוסף עם פרוטוקול שונה. 3 זקיקים זה מעט להליך של שימור, מה עוד שלא בטוח שכל זקיק מכיל ביצית

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות