שימור ביציות בכריתת שחלות מניעתית

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

11/07/2019 | 13:00 | מאת: טלי

שלום. אני בת 40 נשאית BRCA1, כרגע בהריון ראשון, הריון טבעי. אני עתידה לעבור בקרוב ניתוח קיסרי ובאותו ניתוח כריתת שחלות מניעתית (בעקבות המלצת הרופאים אצלם אני במעקב של הנשאות). עשיתי בעבר הקפאת ביציות ע"מ שאוכל להרות שוב לאחר מכן. האם יש אפשרות לשימור ביציות גם במהלך כריתת השחלות? האם יש ביציות בכלל בזמן הריון? (אני מניחה שלא) או שאפשרי לייצר אותן מהשחלה באופן מלאכותי? תודה!

בדרך כלל בהריון אין ייצור זקיקים בשלים בשל הדיכוי ההורמונלי של השליה. ניתן להתייעץ עם המחלקה לשמור פוריות במקרים אונקולוגיים באפשרות של שימור רקמת שחלה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות