הזרעה והקפאה- מה קודם למה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

29/05/2016 | 23:09 | מאת: מבולבלת

אני לסבית בת 32 שמתכננת להביא לפחות שני ילדים בעתיד. כדי שאוכל לתכנן טוב יותר, ובהנחה שאזדקק לביצוע שני התהליכים- הקפאה והזרעה, רציתי לדעת אם יש חשיבות או עדיפות לסדר שלהם? עדיף להקפיא ביציות/ עוברים כבר עכשיו ולבצע הזרעה כשאהיה מוכנה להביא ילד ראשון? או שיש סדר זמנים או פעולות עדיף / אחר? תודה רבה מראש

ככל שהקפאת הביציות נעשית בגיל צעיר יותר, הסיכוי להשיג הריון גדול יותר מאחר וממילא את משתמש בזרע תורם, ניתן להקפיא גם ביציות מופרות וגם לא מופרות. לאחר שהגעת למצב של ביציות מוקפאות, את יכולה להתחיל בטיפולי הזרעה יחד עם זאת, לאור גילת את בהחלט יכולה להתחיל עם מספר מחזורי הזרעה לפני ההחלטה על הקפאה בכל מקרה כדאי שתתיעצי עם רופא מומחה לגבי האופציות והיתרונות והחסרונות של כל מסלול בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות