הקפאת ביציות בשאיבה אחת

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

07/05/2017 | 11:57 | מאת: ענבל

אני בת 34.5, בריאה, פרופיל הורמונלי תקין, ערך FSH-8.1. לפני תהליך הקפאת ביציות. הבנתי שהממוצע להשגת 20 ביציות ויותר מושג תוך 2 סבבי שאיבה. 1. מהם הסיכויים והסטטיסטיקות עד כה להשגת כל ה-20 בסבב הראשון בנתונים אלו? 2. בהנחה שהושגו 20 בשאיבה הראשונה, האם בהכרח יוקפאו ה- 20 או שמתבצע מיון וסינון של הטובות להקפאה? ובמידה ונופו כמה, האם תתאפשר שאיבה נוספת? תודה.

ענבל שלום לא ניתן לחזות לפי בדיקות דם את מספר הביציות שתתקבלנה מוקפאות רק הביציות שנראות בעלות אפשרות של הישרדות לאחר ההקפאה לא כל זקיק הנראה באולטרהסאונד מכיל ביצית לא כל ביצית היא שלה או מתאימה להקפאה בכל מקרה שהוקפאו פחות מ 20 ביציות ניתן לבצע שאיבה נוספת

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות