פריצת דיסק?

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

19/06/2010 | 09:50 | מאת: ערן

שלום רב! שמי ערן, בן 32. מאז ומתמיד סבלתי מכאבי גב אך לא הוגבלתי בצורה כלשהי. כבר מאז הצבא ידעתי (זאת לפי CT שנערך לי) שהנני סובל מבלט בחוליה L5-S1. פעם בשנה לערך היה ניתפס לי הגב בצורה חמורה ביותר ואף קיבלתי זריקות וולטרן ומשככי כאבים כגון אתופן 600. מזה כחודש חלה החמרה במצבי והחלו לי הקרנות לכוון הרגל, כבר קשה לי להתכופף והמצב מתחיל להיות ממש בלתי נסבל, יש ממש הרגשה שממש כל רגע עומד להתפס הגב. שאלתי היא האם אוסטיאופתיה יכולה לעזור למצבי, לאבחן מהי הבעיה בדיוק (האם זוהי פריצת דיסק?) או שללכת לרופא קונבנציונלי כזה שימליץ לי על זריקת אפידורל. ראוי לציין שבימים הקרובים יש לי CT נוסף. תודה ויום טוב.

27/06/2010 | 01:22 | מאת: מרווין ולדמן

ערן שלום, ראשית, הסימפטומים שאתה מתאר הם רציניים ומחייבים בדיקת סי. טי. בזמן הקרוב כדי לאתר את הגורם לכאב. יחד עם זאת לטיפול אוסטיאופתי משלים יש ערך רב בטיפול בבעיה שלך ויהיה נכון עבורך לבצע בדיקה של המכניזם הגופני ומערכת השלד אצל אוסטיאופת במטרה לאבחן את הגורם ללחץ על החוליות. הטיפול האוסטיאופתי במקרה שלך יעיל בשיפור התפקוד של עמוד השדרה והאוסטיאופת ינסה לטפל בתזוזה הגורמת ללחץ על החוליות, בהפחתה של הגירוי שנוצר כתוצאה מכך והקלה על הכאב. בשלב האקוטי הראשון אם המצב עדיין קשה ויש כאבים עזים הטיפול יהיה טוב יותר תחת טיפול תרופתי לשיכוך כאבים באמצעות מרשם מהרופא שלך. אני ממליץ לך להיכנס לאתר האגודה הישראלית לאוסטיאופתיה על מנת למצוא אוסטיאופת בעל הכשרה מתאימה הקרוב לאזור מגוריך. אתר האגודה - http://www.osteopathy.co.il/ בברכה, מרווין

מנהל פורום אוסטיאופתיה