האם טיפול אוסטאופטי יכול לגרום לנזק?

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

31/01/2018 | 16:13 | מאת: מרי

שלום, לפני כשבוע הייתי עם ביתי, בת שלושה חודשים וחצי, בטיפול אצל אוסטאופט עקב קושי להירדם ובכי רב בשעות הערב כוצאה מעייפות יתר. מאז הטיפול המצב רק החמיר. היא לא מצליחה לישון כלל במהלך היום, נרדמת כל פעם ומתעוררת לאחר מספר דקות, בוכה המון ונרגעת רק כאשר נרדמת. אחרי מספר דקות מתעוררת שוב בבכי. האם יכול להיות שהמצב בחמיר כתוצאה מהטיפול?

22/07/2018 | 09:11 | מאת: רעיה

מצטרפת לשאלה, האם הטיפול האוסטאופתי יכול לגרום לנזק או להחמיר בעיה קיימת? בעיקר אצל תינוקות.

31/07/2018 | 20:54 | מאת: דני שר

שלום רעיה, כעיקרון כל טיפול אוסטיאופתי יכול להזיק בידיים הלא נכונות, כמו כל טיפול רפואי. הטכניקות שמתאימות לתינוקות הן מאוד עדינות וכל אוסטיאופת מוסמך אמור לדעת מה מותר. כל טיפול מתחיל עם תשאול רפואי ובדיקה אוסטיאופתית כדי לדעת אם הטיפול האוסטיאופתי מתאים או האם יש צורך להפנות למטפל אחר. לכן הטיפול הוא בטוח. האחריות אבל היא שלך לגבי הרקע של המטפל . בברכה, דני שר

31/07/2018 | 21:06 | מאת: דני שר

שלום מירי, ‏לא הייתי חושש לנזק במקרה הזה, ‏אולי הטיפול יכול להפריע אבל לא להזיק. במקרה שלך, במצב הכי גרוע לפי דעתי אולי הטיפול לא פטר את הבעיה, ואולי הפריע אבל לא הייתי מצפה ‏שזה יש ישפיע לטווח ארוך כל כך. יש כמובן הרבה גורמים בחיים של תינוק שיכולים להפריע ואולי כדאי לבדוק אם יש משהו נוסף בסביבה שמפריע לו. בברכה, דני שר

מנהל פורום אוסטיאופתיה