תוצאות CT ע"ש גבי, האם ניתן לטפל באוסטאופתיה?

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

05/06/2012 | 19:35 | מאת: מוטי

שלום רב, אימי אישה בת 74 , סובלת מאוסטאופרוזיס, לפני כשבוע התעטשה והרגישה כאב עז בעמוד השדרה הגבי, ומאז סובלת מכאבי תופת באיזור עמוד שדרה גבי להלן תוצאות CT מודגמת היפרקיפוזיס גבית, מודגמת צורת פרפר לחוליה D9 עם חיבור גרמי D8-D9. האספקט הימני של חוליה D9 נמוך מהשמאלי, אך אין עדות לסקוליוזיס ניכרת באיזור. שאר המבנים הגרמיים תקינים. ניראים שינויים ניווניים קלים בצורת זיזים קידמיים בקטע גבי אמצעי ותחתון. תעלת השידרה והפורמינוט בממדים תקינים לכל האורך. אין עדות לפתולוגיה ברקמות הרקות הפרה-ורטבליות. לסיכום, דפורמציה בחוליה גבית d9 ייתכן מולדת או משנית לשבר בעבר מה האבחנה בבקשה, האם טיפול אלטרנטיבי כמו אוסטאופטיה,דיקור יכול לעזור? הכאבים של אמא בלתי נסבלים בתודה רבה מראש

12/07/2012 | 00:29 | מאת: דני שר

מוטי שלום, ה CT באמת מורכב ומסובך, אבל כמו שניתן לראות, הרבה מהשינויים האלו הם קיימים כבר הרבה זמן, והם לאו דווקא הסיבה לכאב. יתכן ואוסטיאופתיה, תוכל לסייע, אך צריך לאבחן את הדבר פנים מול פנים, מול אוסטיאופת מקצועי. בברכה, דני שר

מנהל פורום אוסטיאופתיה