סימני מתיחה בשל הריון

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

22/07/2010 | 05:40 | מאת: ד"ש

שלום רב, אני בחודש תשיעי להריון וכבר מחודש שישי הבחנתי בסימני מתיחה סגולים ואנכיים באיזור האגן וצידי הבטן. הסימנים בולטים יותר כעת וזה משפיע על מצב הרוח שלי. קיים החשש איך זה יראה לאחר שכל המתיחות בעור תרד (לאחר הלידה). אציין שמרחתי קרמים ושמנים לכל אורך תקופת ההריון. הייתה הקלה בתחושה אך בפועל ישנם הסימנים הנ"ל. אשמח לדעת כיצד ניתן לטפל בזה וגם כיצד אוכל להעלות את רמת הגמישות של העור

שלום ד"ש, מצטערת, אך פורום זה עוסק בטיפול בצלקות היפרטרופיות - כלומר בצלקות בהם יש שגשוג יתר של קולגן, במצב של סימני מתיחה התהליך הוא הפוך - מערכת התמיכה של העור (קולגן ואלסטין) נפגעת - סיבי הקולגן והאלסטין נשברים או נקרעים ויש חסר בהם בקווי המתיחה .כדאי שתפני לדרמטולוג או לפלסטיקאי - אולי סוגים מסויימים של פילינג או לייזר יכולים להועיל כי הם מעודדים יצירה של קולגן ואלסטין וממצקים את העור. מצויין שמרחת שמנים וקרמים, יכול להיות שאם לא היית מורחת סימני המתיחה היו קשים יותר. תמשיכי בשימון ועיסוי העור ותמנעי מחשיפת סימני הצלקות לשמש. בברכה, דרורה.

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק