צלקת קלואידית בתנוך האוזניים

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

19/05/2013 | 22:24 | מאת: לימור

דרורה שלום רב, בעקבות חורים באוזניים לביתי נוצרה צלקת קלואידית בשני התנוכים של האוזניים. אני ממש כבר חסרת אונים ולא יודעת כבר איך לטפל ?הייתי אצל פרופ' הר שי מחיפה והוא מזריק חנקן נוזלי לצלקת ולטענתו במשך כחודש וחצי זה אמור ליפול על הכרית.היום ביקרנו אצל ד"ר אוסקר הרמן והוא הולך על השיטה הישנה זריקת סטרואידים +לייזר+עגילי לחץ למשך שנה. ואף אחד מהם לא מבטיח לי שזה לא חוזר. מה עושים?אצל הר-שי מנהל פלסטיקה בכרמל מחיפה זה עולה 7,500 ש"ח. אצל אוסקר הוא עושה את זה בב"ח וולפסון ואני צריכה רק להוצי טופס 17. מה את אומרת?

שלום לימור, היות והתחלת טיפול אצל פרופ' הר שי , מן הראוי שתסיימי את הטיפול ואז תוכלי לראות אם אכן הטיפול עזר. בכל אופן טיפול בצלקת אורך תקופה ארוכה ויכול להימשך כשנתיים. לאחר סיום הטיפול אצל פרופ' הר שי תבדקי מה קורה עם הצלקת במשך כחצי שנה, במידה וחלה הישנות של הצלקת, תפני לטיפול משולב של עגילי לחץ ; זריקות סטרואידים וסיליקונים. הבעייה שאכן אי אפשר להבטיח - חוסר הישנות ; הצלחה ב-100% וכו'. מניסיוני - היו הצלחות לאחר - כריתה כירורגית של הקלואיד, ומייד שימוש בעגילי לחץ + סיליקון(עגילי קליפס ביום ועגילי מגנט בלילה)במקביל קבלת זריקות סטרואידים לצלקת. בהצלחה דרורה

20/05/2013 | 09:22 | מאת: לימור

תודה רבה על התשובה. אבל עדיין לא התחלתי טיפול אצל אף אחד. שאלתי היא מה את ממליצה ? האם להתחיל בטיפול הרגוע שזה סטרואידים+לייזר+עגילי לחץ? או ישר לעבור לשיטה של הר-שי?

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק